Haberler

Kocaeli Üniversitesi Kocaeli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Anestezi Teknikerleri ve Teknisyenleri Günü Kutlandı

Anestezi Teknikeri, hastaların uyutulma işlemi ile ağrıya duyarsız hale getirilmesini ve hekim tarafından talimatlara uygun olarak, anestezi işlemlerinde doktora yardım eden mesleki elemanlardır. Kocaeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nda 13 Aralık Anestezi Teknisyeni ve Teknikerleri Günü kapsamında “Anestezi Teknikerinin Rolü / Sorumlulukları, Mesleki Güdülenmeleri ve Mesleki Riskleri” Temalı bir etkinlik gerçekleştirildi. Programa, Kocaeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yunus TAŞ, KOÜ Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Can AKSU, Anestezi Teknikeri Önder TOPBAŞ, Anestezi Teknikeri Sema ERDOĞAN, Anestezi Teknikeri Enes MALİK DORUK, KSHMYO Anestezi Programı Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Selda MERT BOĞA, KSHMYO İlk ve Acil Yardım Programı Koordinatörü Öğr. Gör. Serap ARSAL YILDIRIM ve Anestezi Programı 2. Sınıf öğrencisi Zuhal AKKAYA sunumlarıyla katkı sağladı. Programa KSHMYO öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programda Kocaeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yunus TAŞ ve KOÜ Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Can AKSU günün anlam ve önemi belirten açılış konuşmalarını yaptılar. Programda; Anestezi Teknikeri Önder TOPBAŞ, “Uluslararası Hemşire Anestezistleri Federasyonu (The International Federation of Nurse Anesthetists: IFNA) Türkiye Delegesi Olarak Dünya’da Hekim Dışı Anestezi Çalışanları”, Anestezi Teknikeri Sema ERDOĞAN “Anestezinin Tarihçesi, Anestezi Teknikerinin Rolü ve Sorumlulukları”, Öğr. Gör. Dr. Selda MERT BOĞA “Anestezi Programı Öğrencilerinin Mesleki Güdülenme Kaynakları, Güdülenme Sorunları ve Etkileyen Faktörler”, Öğr. Gör. Serap ARSAL YILDIRIM “Anestezi Çalışanlarında Mesleki Riskler” konularında dinleyicilere bilgi verildi. Anestezi teknikeri ve öğrenci gözüyle mesleğe ilişkin tecrübelerin konuşulmasının ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan video sunumları ve müzik dinletisi ile program son buldu.